Hulp bij het aankopen van een huis op Tenerife. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Tenerife, het eiland van de eeuwige lente

Tenerife is het grooste eiland van de eilandengroep de 'Canarische Eilanden' en ligt ca. 300 km ten westen van Marokko in de Atlantische oceaan. Het eiland Tenerife vormt samen met de eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro een provincie van Spanje onder de naam 'Santa Cruz de Tenerife'.

De Witte Berg

Tenerife betekent 'de Witte Berg'. Deze naam dankt het eiland aan de vulkaan de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje met een hoogte van 3.718 meter. Deze berg verdeelt het eiland in twee verschillende klimaatzones: het zuiden is droog, warm en zonnig, het noorden is wat koeler en wat meer bewolkt. Hierdoor concentreert het toerisme in het noorden zich vooral rondom de hoofdstad van het eiland: Santa Cruz.

Santa Cruz

Santa Cruz is naast de hoofdstad van het eiland Tenerife ook direct de hoofdstad van de provincie Tenerife. Santa Cruz ligt in het noordoosten van het eiland, vlakbij Marokko, maar heeft weinig contact met dit land. Het sociale leven en de economie is helemaal gericht op het moederland Spanje. De stad beschikt over groene parken, goed verzorgde pleinen, grote winkelstraten en winkelcomplexen. Er bevinden zich een aantal musea in het centrum en verschillende monumenten zoals de barokke kerk La Concepcion en een vesting uit 1577. De stad telde in 2009 222.417 inwoners. Dit is ongeveer 25% van het totaal aantal inwoners van Tenerife.


In 2010 beschikte Tenerife over 906.854 inwoners. Het grootste gedeelte van de huidige bewoners van Tenerife is werkachtig in de toeristische branche, wat tevens de grootste bron van inkomsten in voor Tenerife. Elk jaar komen er duizenden toeristen naar dit eiland om vakantie te vieren.

Naast Santa Cruz kent het noorden van Tenerife een aantal andere grote plaatsen:

La Laguna, de voormalige hoofdstad van het eiland met het culturele en religieuze hart van Tenerife telt ca. 150.000 inwoners. Daarnaast beschikt La Laguna over een universiteit en veel architectonische hoogtepunten zoals paleizen en traditionele huizen uit de 17e en 18e eeuw. De belangrijkste toeristische plaats van het Noorden is Puerto de la Cruz.

Het zuiden

Bekende badplaatsen van het zuiden zijn Playa las Americas, Costa Adeje en Los Cristianos. Playa las Americas is de grootste toeristische trekpleister. Inmiddels is deze badplaats al aardig samengesmolten met de badplaats Los Christianos, waar nog een traditionele sfeer heerst met de haven als centrum. Costa Adeje ligt helemaal aan de zuidkust, waar je zowel kunt genieten van rust als van toerisme. Ingesloten tussen de rotsen vind je het rustige en wat exclusievere Los Gigantes.

Bereikbaarheid

Er kan het hele jaar gevlogen worden van en naar Tenerife met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit kan vanaf Schiphol maar ook vanaf kleinere, regionale luchthavens. De meeste maatschappijen vliegen naar Tenerife Zuid. De vliegreis duurt ongeveer drie tot vier uur.
Vanaf Cadiz (Zuid-Spanje) kun je tevens met de boot Tenerife bereiken. Vanaf Cadiz vaar je in ongeveer 35-40 uur naar Tenerife.

Contact aankoopmakelaar

Een huis kopen op dit prachtige eiland? Je kunt in contact komen met de aankoopmakelaar via ons contactformulier.