Hulp bij het aankopen van een huis op Tenerife. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Klimaat Tenerife

De populariteit van Tenerife heeft het eiland mede te danken aan het klimaat. Het wordt vaak het eiland van de eeuwige lente genoemd, omdat de temperatuurverschillen tussen de winter en de zomer minimaal zijn. Dit komt vooral door de noordoostpassaat, een constant waaiende wind uit het noordoosten.

Klimaat Tenerife noord
Het noorden van het eiland is natter en daardoor groener dan het zuiden van Tenerife. Strakblauwe luchten komen hier minder voor dan in het zuiden, er is meestal wel enige bewolking. In het noorden kan het sneller benauwd en klam aanvoelen doordat de luchtvochtigheid hoger is dan in het zuiden van Tenerife. De hoger gelegen delen van noord Tenerife zitten vaak in de wolken.

Dit heeft te maken met de vochtige wolken van de Atlantische Oceaan die worden aangevoerd door de noordoost passaatwinden. In het noorden van Tenerife botsen deze vochtige wolken tegen de centrale bergketens en blijven hangen. Hierdoor is de vegetatie in het noorden van Tenerife weelderig en subtropisch.

Noodweer
Van oktober tot en met maart is noodweer in het noorden mogelijk. Straten kunnen overstromen door plotselinge regen, helaas laten deze hevige regenbuien zich niet goed voorspellen.

El Teide
De grens tussen het warme zuiden en iets koelere noorden is de berg El Teide (of Pico del Teide). Op de toppen van de berg kan in de winter ook sneeuw liggen. Dankzij de verschillen in temperatuur en weersomstandigheden heeft de berg van verschillende kanten verschillende vertoningen. De kabelbaan van de berg is door de hevige wind vaak gesloten.

Door het verschil in hoogte zijn er vaak temperatuurverschillen op de Teide. In de hogere gebieden is het kouder dan in de lager gelegen gebieden. In de winter en in het voorjaar zijn deze verschillen vooral goed te merken.

Klimaat zuid-Tenerife
Het zuiden van Tenerife is droog, zonnig en warm. Vrijwel het hele jaar ligt hier de temperatuur overdag tussen de 20 en 30 graden en 's nachts tussen de 15 en 22 graden. Mede hierdoor is Tenerife zo'n populaire bestemming in de winter.

Oostelijke luchtstroom
Vaak is het ook in de zomer aangenaam op Tenerife, het wil echter nog wel eens voorkomen dat het extreem warm wordt op Tenerife wanneer een oostelijke luchtstroom warme lucht uit de Sahara aanvoert. Het kan dan overdag wel zo'n veertig graden zijn en in combinatie met woestijnzand dat neerdaalt op het eiland is het geen prettige ervaring. De kans hierop is gelukkig niet groot.


Voor vragen of voor contact met de aankoopmakelaar kun je ons contactformulier invullen.