Hulp bij het aankopen van een huis op Tenerife. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Natuur Tenerife

Tenerife is van vulkanische oorsprong, wat nog goed terug is te zien op het eiland door bijvoorbeeld de zwarte lavastranden, lavaformaties en hoogteverschillen. De bekende vulkaan El Teide is direct te zien wanneer men op Tenerife aankomt. Deze berg is 3.718 meter hoog (7.000 meter boven zeebodem) en wordt beschouwd als een van de mooiste vulkanen ter wereld. Op de top van deze berg heb je een prachtig uitzicht over Tenerife. Je kunt vanaf de top drie kanten op.

  1. De eerste optie is naar links, richting het uitkijkpunt Pico Viejo. Vanaf deze plek heb je uitzicht op de vulkaan Pico Viejo (3.135 meter hoog) en het zuiden van Tenerife.
  2. Optie twee is rechts naar het uitkijkpunt La Fortaleza, met zicht op het noorden van Tenerife.
  3. De derde optie is het bewandelen van de krater. Dit kan alleen als je daarvoor een toestemming hebt opgehaald bij de Oficina del Parque Nacional.

De vulkaan wordt als slapend beschouwd, wat betekent dat de vulkaan op dit moment niet actief is. De laatste uitbarsting was in 1909.


Parque Nacional del Teide
El Teide ligt in een krater van een andere vulkaan, de zogenoemde caldera vulkaan. Deze krater is van grote landschappelijke betekenis en heeft daarom in 1954 de status 'nationaal park' gekregen. Daarnaast is het nationaal park 'Parque Nacional del Teide' sinds 2007 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied is 13.571 ha groot. In het zuidelijke deel van de krater liggen zandige vlaktes (de zogenoemde 'canadas') met verweerde rotsen en hoge wanden van de caldera. Hier tussenin liggen versteende rivieren van gestold lava, waardoor duidelijk wordt dat het gebied een vulkanisch actief verleden kent.

Naast dit vulkanische gebied zijn er op Tenerife ook mooie groene, hoge bergachtige gebieden zoals Angana, Monte de Las Mercede en Punta del Hidalgo. Deze gebieden liggen in het noorden van het eiland en hebben steile afgronden en kliffen.

Teno gebergte
In het noorden bevindt zich het Tenogebergte. Dit gebergte maakt onderdeel uit van het Park Rural de Teno, een imposant gebergte dat eindigt in zee en indrukwekkende kliffen heeft.

Papegaaien in Loro Park
Loro Park is een echte aanrader. Dit is een tropische tuin met, de naam zegt het al, tropische dieren en planten. Je vind hier tevens 's werelds grootste collectie aan papegaaien.

Parques Exoticos
Parques Exoticos is een park dat ook wel het enige regenwoud van Europa wordt genoemd. Het is een bijzonder mooie tuin met verschillende diersoorten, zoals waterschildpadden en marmosets, en cactussen.

La Cueva del Viento
De vulkanische grot La Cuaeva del Viento is zeker een bezoek waard. Het is een wereldwijd bekende grot, veroorzaakt door lavastromen van de Pico Viejo en El Teide. Het is een ondergrondse ruimte bestaande uit een doolhof van galerijen, grotten en grote ruimtes.


Verder zijn er op Tenerife ook bossen te vinden. Tot en met de 14e eeuw was Tenerife zelfs volledig bedekt met bossen. Na de introductie van suikerrietteelt werden er echter veel bossen gekapt, na de introductie van het massatoerisme evenzo. Gelukkig zijn er nog wel een aantal bossen te vinden, Bosque de la Esperanza is daarbij het grootste bos.

Contact aankoopmakelaar
Contact opnemen met de aankoopmakelaar kan via ons contactformulier